complottheorieën-9-11

Vandaag is de dag dat er 17 jaar geleden 2 gekaapte vliegtuigen de Twin Towers van het World Trade Center in vlogen. Een verschrikkelijke aanslag waarbij meer dan 2900 mensen om het leven kwamen. Officieel staat Al Qaida als dader aangeschreven, maar steeds meer mensen zijn dit in twijfel gaan trekken. Er wordt vooral gedacht dat de Amerikaanse overheid dit allemaal zelf heeft gedaan. Dit zijn 13 complottheorieën over 9/11.

 1. Generaal Ashcroft nam vanaf de zomer in 2001 geen commerciële lijndiensten meer, maar vloog privé.
 2. De tijd dat vlucht 77 die het Pentagon ramde gekaapt was, zou meer dan genoeg tijd moeten zijn geweest om het luchtverdedigingssysteem te laten werken.
 3. De zogenaamde moslim-kapers waren gesignaleerd in een toplessbar, waar ze volop alcohol nuttigden. Geen gedrag voor echte moslims.
 4. Inmiddels zijn er al 6 van de 19 kapers ergens ter wereld opgedoken na 9/11, terwijl er geen enkele overlevende gemeld is na de aanslag.
 5. Heel toevallig maakte geen enkel bemanningslid melding van de kaping, ook niet via een stil alarm.
 6. De aanslag werd gepleegd met stanleymessen. Toevallig dat geen enkele piloot het gelukt is de kaping te staken, ook niet de Vietnam veteranen onder deze piloten.
 7. De FAA (Amerikaanse luchtvaartautoriteiten) had voor het melden van het verbroken contact en de afwijkende vluchtroute bij vlucht 11 maar liefst 18 minuten nodig en bij vlucht 77 maar liefst 38 minuten nodig.
 8. De onderscheppingsvliegtuigen die werden ingezet vlogen op het snelst maar 28% van hun topsnelheid.
 9. Gebouw nummer 7 van de World Trade Center stortte later in de middag in. Dit zou komen door brandjes onderin het gebouw. Dit zou de eerste wolkenkrabber ooit zijn die hierdoor instortte. Toevallig stortte het ook nog in een perfecte val in, waarbij naaste gebouwen nauwelijks beschadigd raakten.
 10. Het puin van de aanslag werd vrij kort na de aanslag afgevoerd, terwijl er sprake was van een plaats delict. Zonder onderzoek werd het metaal vrijwel meteen gerecycled. Het kon zo snel worden afgevoerd, omdat er bijna geen puin op de weg te vinden was.
 11. De zuidelijke toren van de WTC werd niet in de centrale steunkolom geraakt. Toch stortte het gebouw 29 minuten eerder in dan de noordelijke toren, terwijl het 17 minuten later werd geraakt.
 12. De WTC torens stortten op een nogal opmerkelijke manier in. Ze moesten namelijk de meeste weerstand overwinnen, normaal stort een gebouw in via de weg van de minste weerstand. Architecten en ingenieurs zeggen dat er duidelijk sprake is van een gecontroleerde instorting (met explosieven).
 13. Het Pentagon is het militaire hart van de VS, welke bloot lag voor een aanslag. Zelfs 34 minuten nadat er ergens anders een aanslag werd gepleegd en er dus duidelijk sprake was van een gevaarlijke situatie.

Dit zijn 13 bekende complottheorieën over 9/11 sinds het gebeurd is. Het is mogelijk dat enkele van deze theorieën inmiddels weerlegd zijn. Wat denk jij dat er gebeurd is?

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *