knapperige-pizza

Pizza, comfort food dat hoog bovenaan het lijstje staat – mits goed uitgevoerd. Want je junkdag door een zompige bodem laten verpesten, dat willen we niet. Zo geschiedde: een lijstje tips voor de perfect krokante pizzabodem.

1. Pizzasteen

Een pizzasteen leg je in de oven als je de oven gaat voorverwarmen. De steen wordt zo bloedheet en houdt deze warmte goed vast. Als het pizzadeeg in aanraking komt met de steen trekt de steen het water uit de pizza ,waardoor je een extra knapperige bodem krijgt.

2. BBQ

Het staat geschreven dat pizza’s in de oven gebakken moeten worden, maar daarvan stappen we nu even af. Een zelfgemaakte pizza met een dunne bodem kun je namelijk ook heel knapperig maken op een BBQ. Dit komt doordat bbq’s meestal een veel hogere temperatuur bereiken dan een oven aankan. Hij komt zo meer in de buurt van een originele pizza-oven die ook ontzettend heet van binnen.

Belangrijke tip: bestrijk allebei de kanten met olijfolie en bbq beide kanten even voordat je de pizza belegt met toppings.

3. Pizzabakplaat

De pizzaplaat is een ronde metalen plaat met gaatjes in de bodem. De gaatjes in de bodem zorgen ervoor dat de lucht doorgelaten wordt naar het pizzadeeg en dat het vocht van de pizza door deze gaatjes naar buiten kan, waardoor het extra knapperig wordt. De metalen plaat zorgt er daarnaast ook voor dat de warmte over heel de pizza verdeeld wordt, waardoor je een gelijkmatig resultaat krijgt.

4. Gietijzeren pan

Deze pizza wordt ook wel de panpizza genoemd. Omdat de bodem van de gietijzeren pan ontzettend heet wordt, zorgt-ie ervoor dat het deeg goed warm wordt en blijft, wat weer hetzelfde effect heeft als de houtoven. Warm de pan goed voor op het vuur en bestrooi de bodem van de pan met wat bloem en maïzena. Zodra de pizza belegd is kan hij met pan en al in de oven.

Artikel door: Elle Eten

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *