feiten-red-bull

Waarschijnlijk heeft iedereen die dit leest wel eens van Red Bull gehoord. Voor de mensen die het nog niet kennen: het is het populairste energie drankje ter wereld. Het bestaat al erg lang en heeft inmiddels wat bijzondere feitjes over zichzelf weten te verzamelen.

1. De dieren op het logo

De dieren op het logo zijn geen stieren maar ‘gaurs’. Dit is een Aziatische rundersoort en komt niet voor in Europa. Omdat deze hier niet zo populair is, werd de naam veranderd naar Red Bull (rode stier).

2. Bedoeld voor Thaise vrachtwagenchauffeurs

Dat er op het logo gaurs staan in plaats van stieren is natuurlijk niet voor niks. Het drankje komt namelijk oorspronkelijk uit Thailand, met de naam Krating Daeng. Orgineel is het drankje nog iets zoeter dan dat wij het kennen. Het was vooral populair onder Thaise mensen die veel uren werkten, zoals vrachtwagenchauffeurs.

3. Red Bull stuurde iemand naar de ruimte

Het ging hier om een skydive record met een luchtballon. Felix Baumgartner sprong van 36 kilometer hoogte uit de ballon om vervolgens een vrije val te maken met een snelheid van meer dan 1200 kilometer per uur. De Oostenrijker was de eerste persoon die de geluidsbarrière brak zonder voertuig.

4. Het hoofdkantoor ligt in een dorpje

Je zou verwachten dat zo’n groot bedrijf als Red Bull een hoofdkantoor heeft in een grote stad. Het is bij dit bedrijf alleen net iets anders. Het ligt namelijk in een klein dorpje genaamd Fuschl Am See, in Oostenrijk. Het hoofdkantoor ziet er erg futuristisch uit van de buitenkant.

5. Red Bull verkoopt meer dan 400 ton cafeïne per jaar

In slechts één jaar worden er meer dan 5,6 miljard blikjes Red Bull verkocht. Het is hiermee veruit het meest verkochte energie drankje ter wereld. In totaal heeft het al meer dan 50 miljard blikjes verkocht in 167 verschillende landen.

6. Eigen muzieklabel

Misschien ken je het, misschien ken je het niet; Red Bull Records. Het is de eigen muziek label van Red Bull. Een bekende band onder dit label is Awolnation.

7. Verboden wegens cocaïne

In ons buurland werd het bekende drankje ooit verboden. De Duitsers vonden namelijk sporen van cocaïne in het drankje. De coca plant wordt in het drankje gebruikt als smaakversterker. De dosis in het drankje is niet slecht voor je gezondheid en inmiddels wordt het gewoon weer verkocht.

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *