autoverzerkering-afsluiten-op-smartphone

In de afgelopen twee jaar is het afsluiten van de autoverzekering met de smartphone explosief gestegen: maar liefst 56 procent van de mensen sloot hun verzekering af via een smartphone. In de eerste helft van 2018 is ruim een derde van de afgesloten autoverzekeringen op een smartphone afgesloten. Vooral jonge mensen tussen de 18 en 24 jaar maken veel gebruik van deze mogelijkheid.

Bijna de helft van deze jongeren sloot hun autoverzekering af met een smartphone in de eerste helft van 2018. In de groep 25-34 jaar is het afsluiten van de autoverzekering op de smartphone ook steeds populairder: ruim 40 procent sloot hun verzekering via de smartphone af. Ouderen lijken ook langzaam aan het omslaan. In twee jaar heeft er een verdriedubbeling plaatsgevonden van het aantal 65-plussers dat hun autoverzekering via de smartphone afsluit.

Tegenwoordig zelf je verzekering afsluiten

Volgens experts in de verzekeringswereld leidt de toenemende digitalisering ertoe dat de klant steeds meer zelf kan, en wil, regelen via het internet. Vroeger ging de klant naar een speciale adviseur, maar tegenwoordig is het mogelijk om zelf verzekeringen te vergelijken en ook meteen af te sluiten. Voorheen nog alleen op de computer, maar sinds een aantal jaar nemen de smartphone en tablet hier ook een belangrijke plek bij in. Uit de cijfers blijkt uiteraard dat consumenten positief tegenover deze ontwikkelingen staan. De optie voor het afsluiten van de verzekering op je smartphone wordt immers steeds populairder, en vooral voor jongeren, die opgegroeid zijn met smartphones, is het een vanzelfsprekende optie.

Meteen je verzekering regelen en wegrijden

Vooral jongeren zijn fan van het afsluiten van de autoverzekering met de smartphone. Jongeren zijn opgegroeid met de smartphone en regelen al hun zaken via de mobiel. Bij de aankoop van de eerste auto kun ze ter plekke hun autoverzekering afsluiten via Overstappen.nl en meteen trots wegrijden in hun eerste, eigen auto. Dit gemak is ook een verklaring waarom alle leeftijdsgroepen het afsluiten van de verzekering via de smartphone lijken te omarmen, ook de groepen die niet zijn opgegroeid met de smartphone als dagelijks onderdeel van hun leven en hulpmiddel.

Worden hypotheken en pensioenen nu ook digitaal?

Waar het vergelijken en kiezen van een verzekering vroeger nog een hele kluif was, is dit door de moderne techniek een fluitje van een cent geworden. Binnen een paar minuten kan je online een goedkope autoverzekering kiezen en ben je verzekerd.  In de financiële sector gaan al geluiden op om consumenten ook hun pensioen en hypotheek online te laten vergelijken en regelen. Experts zijn al bezig met het ontwikkelen van speciale doe-het-zelf-hypotheken, online hypotheekadvies en pensioenberekenings-tools, die iedereen over een tijdje zelf kan raadplegen achter de computer, om zo een handig inzicht te krijgen over je financiën. Over een paar jaar zal het dus heel normaal zijn: even snel je hypotheek regelen via je smartphone bij het bezichtigen van je droomhuis. Of even je pensioenoverzicht erbij pakken op je telefoon. Met de huidige technologie is het allemaal mogelijk.

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *