beste-manier-om-auto-te-wassen

Wanneer je een mooie auto hebt kan je deze het beste showen door hem mooi te laten glanzen. We wassen daarom onze auto geregeld. Naast dat de auto er mooi uit gaat zien is het ook goed voor de conditie van de auto. Wel is het belangrijk dat je de auto op de goede manier poetst, anders kan je de auto juist beschadigen. Hieronder wat tips en de beste manier om auto te wassen.

Wasstraat

Met je auto door een wasstraat gaan is snelste en makkelijkste manier om je auto te wassen. Je rijdt er even door heen en klaar is kees. Dit is echter niet altijd even goed voor de auto. De borstels van de wasstraat kunnen zogenaamde swirls, krasjes in de lak, veroorzaken. Wel is het zo dat steeds meer wasstraten hier rekening mee gaan houden en hun borstels beginnen te verbeteren.

Spons

Naast de wasstraat wassen ook veel mensen hun auto met een spons. Maar ook je auto wassen met een standaard spons kan swirls veroorzaken. Met een spons heb je namelijk de kans dat zand of ander vuil zich ophoopt in de spons. Dit smeer je later weer over je auto, waar je krassen van kunt krijgen.

Microfiber

Gebruik in plaats van een standaard spons een microvezel washandschoen of spons. Deze bestaan uit zachte haren en kunnen veel water vast houden. Dankzij de haren blijft het vuil dieper in de spons en niet aan de buitenkant, waardoor de kans op swirls weer kleiner wordt. Vaak zijn deze sponsen wasbaar.

Emmer

Wanneer je de auto handmatig wast is het handig als je twee emmers gebruikt. Eén voor schoon sop en één waar je de spons in schoonmaakt. Wanneer je dit niet doet hoop het vuil zich namelijk op in de emmer, waardoor je het later weer over de auto smeert. Voor het wassen van de auto kan je het best een gewone emmer van 10 tot 15 liter gebruiken.

Autoshampoo

Gebruik bij het wassen van de auto een goede autoshampoo en niet zomaar een afwasmiddel o.i.d. Doseer deze altijd goed zoals op de gebruiksaanwijzing staat aangegeven. Was de auto eerst met shampoo en spoel hem daarna af met een tuinslang.

Droogdoek

Wanneer je de auto gewassen hebt wil je deze zo snel mogelijk droog maken om sporen te voorkomen. Dit kan je doen door een droogdoek/watermagneet te gebruiken. Deze doeken nemen veel water op en zijn erg zacht.

Velgen

De velgen van je auto kun je beste apart wassen. Gebruik hiervoor een speciale velgenreiniger en gebruik niet dezelfde spons waarmee je de auto wast. Je kunt hiervoor beter een kwast of een velgenborstel gebruiken.

Auto in de was zetten

Wil je langer van je mooie glanzende auto genieten? Dan doe je er goed aan je auto in de was te zetten. Deze extra beschermlaag helpt namelijk tegen uv-straling en vuil. Gebruik een autowax die bij jouw auto past, houdt rekening met kleur e.d.

Vogelpoep

Niets is smeriger dan een auto die onder de vogelpoep zit. Naast dat het er niet uit zit is het ook nog eens erg slecht voor de lak. Dit komt door de bijtende stoffen die erin zitten. Vogelpoep kan je het beste verwijderen wanneer het nog vers is. Ligt het er al een tijdje, leg er dan natte prop op. Even wachten en dan haal je het er gemakkelijk af.

Dode insecten

Vooral nu het zomer wordt zal je auto er ongetwijfeld onder komen te zitten. Gebruik bij het verwijderen van dode insecten een insectenreiniger.

Dit waren alle tips voor de beste manier om auto te wassen. Hopelijk heb je hier wat van geleerd en veel succes met het wassen van je auto!

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *