beste-manier-om-je-benen-te-ontharen

De zomer komt er weer aan (het mooie weer is er al), dat betekent dat alle vrouwen druk bezig zijn om hun benen weer mooi glad te krijgen. Iedere vrouw gebruikt een methode die zij fijn vindt, maar toch is er altijd de vraag: wat is nou de beste manier om benen te ontharen? Hieronder een aantal verschillende manieren. Probeer ze uit en kijk wat voor jou het beste werkt.

Scheren

Je benen scheren is de meest gangbare en snelste manier. Het doet geen pijn en na het scheren voelt de huid weer glad aan. Het enige nadeel is dat het effect snel weer weg is, je moet het dus vaak doen. Bij het scheren gebruik je een scheermesje en hiermee ga je over het been. Op je been smeer je eerst een scheergel of scheerschuim. Je kan ook scheren met een scheerapparaat, dit is handig omdat je het gewoon op de droge huid kan gebruiken.

Harsen

Deze methode van benen ontharen zal iets meer pijn doen. Het effect blijft daarvoor wel iets langer, namelijk tot wel 4 weken. Bij harsen  smeer je een hars op de huid, die je er vervolgens in één beweging weer af trekt. Het is te vergelijken met een grote pleister. In het begin zal dit pijn doen, maar de pijn wordt dragelijker na een paar keer. Wat belangrijk is, is dat je haartjes minstens 5 millimeter lang moeten zijn. Je kunt de hars zelf kopen, maar voor de eerste keer kun je het beter door een professional laten doen. Iets wat heel erg op harsen lijkt is sugaring, je gebruikt dan natuurlijke ‘suikerpasta’. Dit zorgt voor minder huidirritatie.

Ontharingscrème

Dit is ook een snelle manier om van je beenhaar af te komen. Je smeert simpelweg een crème op je huid en laat het een tijdje zitten. Daarna veeg je het eraf en als het goed is, dan is je haar nu verdwenen. Het kan soms wel voorkomen dat dikkere haren toch blijven zitten. De ontharingscrème kan een sterke, onaangename geur afgeven vanwege de chemicaliën. Let goed op dat je het niet te lang laat zitten, dit kan erg slecht zijn voor je huid.

Epileren

Epileren houdt in dat elk haartje er stuk voor stuk wordt uitgetrokken. Dit kan erg pijnlijk zijn en soms worden niet eens alle haartjes meegenomen. Je doet dit natuurlijk niet met de hand, maar met een epilator. De haartjes blijven wel langer weg, tot wel enkele weken.

Laser- en lichtontharing

Met laseren wordt de complete wortel vernietigd, vaak permanent. Echter worden niet alle haren altijd meegenomen. Je kunt hiervoor het beste naar een specialist. Je kunt ook zelf een ontharingsapparaat met licht aanschaffen, deze zijn iets minder zwaar en verlammen vaak de haren. Laseren wordt vaak wel als pijnlijk ervaren. Deze optie is het duurst, maar waarschijnlijk wel de beste manier om je benen te ontharen.

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *