bubbelbad

Als je ervaring hebt met het regelmatig gebruik maken van een bubbelbad dan zal je er al snel achter gekomen zijn dat er bijna niets zo goddelijk is als heerlijk relaxen in een bubbelbad. Dat is ook een van de redenen waarom een bubbelbad kopen bij veel mensen op het verlanglijstje staat. Er is namelijk niks zo heerlijk als na een lange dag piekeren, stressen en hard werken om heerlijk onderuit te zakken in een warm bubbelbad.

Gezondheid

Naast dat een bubbelbad garant staat voor optimale gezondheid heeft het ook erg veel voordelen op je gezondheid. De voordelen zijn beter bekend als de risico’s.

Hydrotherapie

De eerste manier van therapieën in een bubbelbad is de hydrotherapie. Dit is kort gezegd een hype-woord voor het in bad stappen en het bruisende water langs je heen laten lopen en het water zijn werk laten doen. Je voelt dan de stroming over je hele lichaam, dit zorgt voor een aangename ontspanning voor je gewrichten en spieren. Dit is uitstekend voor gewrichtspijn maar ook om je stress opzij te zetten, daarnaast is het ook heel bevorderlijk voor je slaap.

Aromatherapie

Bij aromatherapie worden er oliën aan het wat toegevoegd, niet zomaar olie maar etherische oliën. Dit zijn oliën die uit kruiden, bladeren, vruchten en bloemen komen. Bij sommigen oliën wordt zelfs gezegd dat ze geneeskundige eigenschappen hebben. Door een paar druppels van deze oliën aan je bubbelbad toe te voegen zal je al snel heerlijk ontspannen.

Chromotherapie

Chromotherapie kan alleen toegepast worden bij bubbelbaden die voorzien zijn van lampen. Bij chromotherapie beïnvloeden de lampen de hersenen. Welke kleuren er dus bij chromotherapie ie gebruikt worden hangt heel erg af van het doel wat bereikt moet worden door chromotherapie

Naast deze voordelen van bubbelbaden zijn er ook een paar mogelijke nadelen. Volgens een Amerikaanse studie is er een verband tussen dikwijls in een bubbelbad gaan en de kwaliteit van het sperma van de man. Zo zou het zo zijn dat zonder bubbelbaden het sperma tot 5 maal verbeterd was. Het kan dat dit waar is omdat er al langer bekend is dat de warmte niet goed is voor de vruchtbaarheid bij mannen.  Daarnaast zou in een ander Amerikaans onderzoek aangetoond zijn dat er ongezonde bacteriën in een bubbelbad kunnen ontstaan, dit was dan vooral als het bubbelbad niet regelmatig gebruikt wordt. Toch vormt een bubbelbad over het algemeen geen gevaar voor je gezondheid.

 

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *