full-hd-beamer

Een full HD beamer kopen voor je eigen bioscoop

Full HD beamer, film paraat, popcorn erbij; het klinkt als een utopie maar voor steeds meer mensen is het realiteit. Doordat je films tegen een steeds lagere prijs kan kopen of streamen is bioscoop bezoek onaantrekkelijker geworden. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen een thuisbioscoop inrichten en daarvoor een beamer aanschaffen. Het is de simpelste methode om van je eigen huis een bioscoop te maken. Je hebt er geen kostbaar groot tv scherm voor nodig en daarnaast kan je heel eenvoudig de bioscoop weer veranderen in een gewone woonkamer. Een dergelijke beamer is dan ook de perfecte aanschaf voor mensen die graag genieten in hun eigen huis.

Kijk naar de lichtintensiviteit


Bij de aankoop van een beamer is het van het grootste belang dat de intensiviteit van het licht hoog genoeg is. Het is dan ook aan te raden om het aantal lumen in de gaten te houden. Een Full HD beamer voor thuis zal zo zijn eisen stellen aan het aantal lumen. Dat begint doorgaans bij 3000 ANSI Lumen. Daarna zal het aantal lumen snel oplopen. Een grote zaal die als bioscoop wordt gebruikt zal een beamer met 5000 ANSI lumen vereisen. Het is goed om hierop niet te besparen bij de aanschaf. Een beamer die een beeld geeft wat niet licht genoeg is zal eerder ergernis opwekken bij de gebruikers.

A-merk of B-merk

Een beamer is een kostbare aanschaf. Veel mensen laten zich ertoe verleiden om een goedkope beamer van een B-merk aan te schaffen. Op zich lijkt dat een goed idee. Het probleem ontstaat als de lamp moet worden vervangen. Dit blijkt opeens een kostbaar type met een korte levensduur te zijn. Kijk daarom vooruit en koop een merk beamer waarvan de onderdelen na te leveren zijn.

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *