zonnewerend-raamfolie

Wanneer je last hebt van fel zonlicht dat door het raam schijnt is zonwerende raamfolie de oplossing! Hiermee verminder je de felheid van de zon én wordt het een stuk minder warm in huis. Maar hoe breng je zonwerende raamfolie aan en wat heb je allemaal nodig? Raamfolie-Winkel.nl bood ons dit handige stappenplan aan voor het aanbrengen van zonwerende raamfolie.

Wat heb je nodig?

Het is belangrijk om van te voren alle spullen in huis te hebben. Je hebt natuurlijk de zonwerende raamfolie nodig, die koop je online of bij een bouwmarkt. Daarnaast heb je een liniaal nodig, een rolmaat, een waterpas maar ook een spatel, stanleymes en een plantenspuit. Wanneer je al deze spullen klaar hebt liggen kun je aan de slag!

Stap 1: Reinig het raam

Maak als eerst het raam waar je de zonwerende raamfolie op wilt plakken schoon. Want het folie pakt namelijk een stuk beter wanneer er geen vet of vuil op het raam zit. Wanneer je echt zeker wilt weten dat je raam schoon is, dan gooi je een klein beetje ammoniak bij het water.

Stap 2: Snijd de folie op maat

Voordat je de zonwerende folie gaat afsnijden, moet je natuurlijk eerst kijken hoeveel je nodig hebt. Voor de zekerheid is het aan te raden om een marge van twee centimeter aan te houden, het overtollige kun je namelijk altijd nog wegsnijden.

Stap 3: Maak het raam nat

Het klinkt als een onlogische stap, omdat je het raam net hebt schoongemaakt. Maar dit is belangrijk voor de vouwbaarheid van het raamfolie. Zonwerende raamfolie is dikker dan normaal raamfolie, en vouwt dus beter wanneer het nat is.

Stap 4: Maak de beschermlaag los

Er zit altijd een beschermlaagje over het zonwerende raamfolie heen, die soms moeilijk los te krijgen is. Peuter met je duim over de punt van een hoek of plak twee stukjes plakband aan weerszijden van de hoek. Trek ze langzaam uit elkaar en je zult zien dat de beschermlaag loskomt.

Stap 5: Breng de raamfolie aan

Verwijder eerst zo’n 10 centimeter van de hoek die bovenaan het raam wordt aangebracht. Plaats het zonwerende raamfolie strak tegen het raam, en dankzij het water dat nog op de ruit zit kun je het folie nog gemakkelijk verschuiven. Bij een groot raam is het handig om hulp te hebben. Zo kan een iemand zich focussen op het langzaam lostrekken van de beschermlaag, en jij plakt het folie tegen het raam.

Stap 6: Afwerking

Wanneer het raamfolie op het raam zit, strijk je het water dat nog onder de folie zit weg door gebruik te maken van een spatel of een ander rechthoekig voorwerp. Schuif vanuit het midden naar de zijkanten toe. Snijd daarna het overtollige raamfolie weg.

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *