ideeën-babyshower

Je ontkomt er tegenwoordig niet meer aan als je in verwachting bent: een babyshower. Het is ook niet gek, want het is voor iedereen super leuk! Even een gezellige middag of avond met vriendinnen. Vooraf moet er natuurlijk wel het één en ander geregeld worden. Om het zo leuk mogelijk te maken staan er in dit artikel wat leuke ideeën voor een babyshower.

Versiering

Bij een babyshower hoort natuurlijk leuke versiering. Vaak worden babyshowers bij de zwangere thuis georganiseerd (zonder dat ze het zelf weet natuurlijk). Zorg dus dat je het organiseert wanneer ze niet thuis is. Organiseer je het op een andere locatie, dan heb je er wat meer tijd voor. Wat voor versiering kan natuurlijk van alles zijn. Denk aan ballonnen, cocktailprikkers, slingers en nog veel meer. Maak er in ieder geval een feestje van.

Spelletjes

Een babyshower zonder leuke spelletjes is natuurlijk geen echte babyshower. Een bekend spelletje is bijvoorbeeld luier ruiken. Hierbij stop je iets in een luier en mag iedereen raden wat het is. Andere leuke ideeën zijn babybingo, babyvoeding proeven, babykleding versieren, babyfoto’s raden of geblinddoekt een baby (pop) verschonen. Een ander leuk idee is om een lijst rond te laten gaan waarop iedereen het geslacht, de naam en het gewicht raadt.

Cadeautjes

Je kan op een babyshower natuurlijk niet met lege handen aankomen. Het is gebruikelijk om wat cadeautjes mee te nemen voor de zwangere. Dit kan voor de baby zelf zijn, maar je kan natuurlijk ook lekker de zwangere verwennen. Babykleding, babyspeeltjes, chocolade, knuffels, boekjes , verzorgingsproducten, allemaal uitstekende cadeautjes.

Hapjes

Tijdens een babyshower moet er natuurlijk worden genoten. Even niet druk maken om je dieet en jezelf even lekker laten gaan. Om het zo plezierig mogelijk te maken moeten er uiteraard lekkere hapjes op tafel komen. Je kan bijvoorbeeld zelf cupcakejes gaan bakken of regelen dat iedereen iets lekkers meeneemt.

Alternatieven

Een babyshower hoeft natuurlijk niet altijd op de ‘standaard’ manier te verlopen. Vooral als je al heel wat babyshowers hebt gehad kan ik me voorstellen dat het ook leuk is om een keer wat anders te doen. Daarom nog wat leuke alternatieven:

  • Heel simpel naar een fastfoodketen. Als je zwanger bent probeer je natuurlijk zo gezond mogelijk te eten, daarom kan het heel fijn zijn om gewoon weer een keer lekker ongezond te eten.
  • Dinerparty. Je kan gezellig met z’n allen uit eten gaan, maar je kan zoiets ook thuis organiseren.
  • Houdt een open huis. Iedereen kan langskomen wanneer ze wil. Dit is vooral handig met een grote familie/vriendengroep en moet natuurlijk wel van te voren met de zwangere overlegt worden.
  • Ga een activiteit doen. Natuurlijk kan je niet alles doen wanneer je zwanger bent, maar je kan best een rustige activiteit doen. Denk aan een yogaklasje, wellness centre of midgetgolf.

Hopelijk heb je nu wat inspiratie om een leuke babyshower te organiseren!

 

 

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *