meubels

De meeste mensen die Schuitema kennen als producent van iconische meubels, zullen waarschijnlijk een naar gevoel krijgen bij het jaar 2013. Dit was het jaar waarin Schuitema stopte met het maken van meubelen. Voor die mensen is er goed nieuws. Ze zijn terug. Tegenwoordig worden de meubels onder licentie van de oprichter, Frits Schuitema, weer op ambachtelijke wijze vervaardigd.

Schuitema meubelen, vakmanschap zonder compromis

De meubels van Schuitema hebben altijd bekend gestaan om het fantastische vakmanschap waarmee ze zijn gemaakt. Van designs gebaseerd op ontwerpen van onder meer Frank Lloyd Wright en Victor Horta, tot het gebruik van prachtige materialen als kersenhout en zelfs brons. Deze klassieke designs worden gecombineerd met moderne invloeden, zoals het gebruik van aluminium, om een meubelstuk te creëren dat zijn weerga niet kent. Schuitema meubelen staan niet voor niets bekend om vakmanschap zonder compromis.

Iconische meubelen met een tijdloze uitstraling

Wanneer je aan Schuitema meubelen denkt, denk je meteen aan het woord iconisch. En dat is misschien wel de beste manier om deze meubelen te omschrijven. Jarenlang hebben deze meubelen de markt van de klassiek-tijdloze meubelbranche gedomineerd. En eigenlijk doen ze dat nog steeds. De vraag naar Schuitema meubelen is nog altijd zo groot dat verschillende meubelfabrikanten de originele collecties opnieuw zijn gaan maken. Daarbij worden alle originele, luxe materialen gebruikt en bestel je wederom de meest originele meubelen van Schuitema.

Meubels voor de echte liefhebber

Een selecte groep vooraanstaande meubelmakers hebben het op zich genomen om de originele collecties van Schuitema na te maken. Daarnaast zijn er nog een aantal handelaren die in het verleden een groot assortiment hadden ingekocht en die nog enige meubelstukken over hebben. Misschien is het even zoeken, maar voor de echte liefhebbers zijn er nog mogelijkheden om originele Schuitema meubels te bezitten.

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *