tips-om-snel-bruin-te-worden

De zomer is inmiddels al een tijdje begonnen en het weer ziet er tot nu toe erg goed uit. Hopelijk zijn de meeste van jullie inmiddels al mooi bruin. Mocht je nog geen tijd hebben om te zonnen en wil je toch bruin zijn voor je vakantie? Dan zijn hier een aantal tips om snel bruin te worden.

Zwemmen

Naast dat zwemmen heerlijk verkoelend is, wordt je in het water ook veel sneller bruin. Langs de kant duurt het een tijdje langer, dus twijfel niet en ga het water in!

Zelfbruiners

Ben je nog behoorlijk wit dan kan je jezelf alvast bruin maken met zelfbruiners. Breng het ’s avonds voor dat je gaat slapen aan en doe dit een paar keer per week, want de kleur verdwijnt wel langzaam. Het voordeel van een zelfbruiner is dat het geheel onschadelijk is. Vroeger waren er nog twijfels over het gebruik van zelfbruinende bodylotions, maar tegenwoordig zijn ze steeds beter en wordt het steeds populairder. Waarom nog moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Aftersun

Ben je na een middagje bakken in de zon al mooi bruin geworden? Vergeet dan niet aftersun op te smeren. Het houdt je huid soepel en gehydrateerd. Wanneer je geen aftersun op smeert heb je kans dat je gaat vervellen, waardoor je mooie kleurtje er dus zo weer af is!

Wees niet bang voor de schaduw

Als je een langere tijd in de zon ligt heb je na een tijdje vaak behoefte aan wat verkoeling. Gelukkig kan je in de schaduw ook prima bruin worden. Een zonnescherm of een boom laat vaak nog meer dan 50% van de UV stralen door, waar je nog steeds bruin van wordt.

Smeer je in

Dit hoef ik als het goed is eigenlijk niet meer te zeggen, maar ik doe het toch: smeer je in met zonnebrand! Bescherm jezelf tegen de nare bijwerkingen van UV. Ook al helpt verbranden bij het bruin worden, op lange termijn ga je er veel spijt van krijgen. Verbrand je niet snel, gebruik dan factor 30 of minder. Verbrand je snel, gebruik dan factor 30 of meer.

Geen olijf- of zonneolie

Het gebruik van olijf- of zonneolie om bruin te worden is een fabel die snel de wereld uit moet. Het is erg slecht voor je huid en je verbrandt alleen maar sneller. Gebruik in plaats hiervan een olie met zonbescherming.

Scrubben

Om je huid klaar te maken voor het zonnen kun je de huid het best even scrubben. Koop een scrub bij de drogist of online en smeer jezelf een dag van te voren in. Hiermee verwijder je dode huidcellen. Naast dat je er sneller bruin van wordt, je huid neemt nu ook sneller goede stoffen op.

 

 

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *