tips-tegen-hooikoorts

Voor velen is het mooie weer een groot feest maar voor hooikoortspatiënten kan het soms wat minder zijn wanneer het weer warm weer is. Voor veel mensen is dit het moment wanneer hun allergie voor boompollen goed klachten kunnen gaan geven zoals jeukende ogen en gesnotter.  Dit is natuurlijk heel erg vervelend maar gelukkig kun je zelf er het een en ander aandoen om de klachten te verlichten. Je vindt hieronder wat precies.

Begin op tijd met medicijnen

Veel mensen die last hebben van hooikoorts beginnen pas met medicijnen voor hooikoorts wanneer ze klachten krijgen. Maar eigenlijk is het het beste om al met de medicijnen te beginnen ruim voordat klachten kunnen opspelen. Preventieve medicijnen met cromoglicinezuur werken vaak het beste wanneer je nog geen symptomen hebt. Wanneer de klachten dan eenmaal begonnen zijn kun je ze alleen nog maar verzachten maar niet voorkomen.

Draag een zonnebril

Andere symptomen van hooikoorts zijn jeukende en rode ogen. Dit kun je het beste voorkomen door een zonnebril te dragen wanneer je klachten het ergst zijn. Door in je ogen te wrijven maak je het alleen maar erger dus het is het beste om dit zo min mogelijk te doen. Daarnaast kan het zo zijn dat er pollen aan je handen vast blijven kleven welke je dan in je ogen wrijft en hierdoor kan de jeuk alleen maar toenemen.

Lucht in de ochtend

Hoe warm het soms ook kan worden je kunt het beste al je ramen en deuren gesloten houden. Helemaal in de slaapkamer is dit erg belangrijk. Hierdoor zorg je ervoor dat pollen geen kans hebben om naar binnen te komen en hierdoor kan je een betere nachtrust hebben. Als je je huis toch wilt luchten kun je dit het beste in de ochtend doen. Wat je ook kunt doen is horren kopen welke speciaal gemaakt zijn voor hooikoorts deze raamrolhorren zorgen ervoor dat er geen pollen binnenkomen en je toch je huis kunt luchten.

Was je haar in de avond

Om in de nacht te zorgen dat je zo min mogelijk last hebt van de pollen kun je het beste je haar in de avond wassen voordat je naar bed gaan. Hierdoor zorg je ervoor dat je de pollen die je gedurende dag aantrekt niet meeneemt naar bed. Het kan namelijk zo zijn dat pollen in je haar blijven hangen en als je je haar dus niet wast kunnen deze op het kussen blijven kleven.

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *