tips-tegen-muggen

Het is weer warm, wat betekent dat er weer overal muggen te bekennen zijn. Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn als we zeggen dat dit alles behalve een voordeel is van het warme weer. Het meest vervelende is toch wel dat je ’s nachts vaak lek gestoken wordt door deze beestjes. Veel mensen zitten nu met de vraag: “wat doen tegen muggen?”. Daarom hebben wij even wat tips tegen muggen verzameld tegen muggen.

Insectenlampen

De eerste tip tegen muggen is een lamp. Dit is natuurlijk niet zomaar een lamp, deze lamp elektrocuteert de muggen namelijk als ze erop gaan zitten. De insectenlamp staat ook wel bekend als muggenlamp of vliegenlamp. Het blauwe UV-licht van de lamp trekt de beestjes aan. Deze lampen zijn erg effectief.

DEET

Velen zullen dit waarschijnlijk wel kennen, aangezien je het in veel huishoudens vindt. DEET is een middel wat je op kan spuiten of smeren om de geursensoren van muggen in de war te brengen. Ze ruiken je niet meer en hierdoor word je minder vaak gestoken. Het middel wordt wel verdacht van nare bijwerkingen omdat het vol zit met chemicaliën , test daarom altijd eerst op een klein stukje van je lichaam.

Natuurlijke oliën

Wil je jezelf niet met chemische middeltjes insmeren, dan kun je ook voor wat natuurlijks gaan. Er zijn best veel natuurlijke middelen die muggen op afstand houden. Tea tree olie, citronella olie of eucalyptus olie zijn bekende natuurlijke oliën die schijnen te helpen tegen muggen.

Horren en klamboe’s

Om jezelf te beschermen tegen muggen als je gaat slapen, is het natuurlijk het beste als je ervoor zorgt dat er helemaal geen muggen zijn. Horren in het raam of in de deur zijn erg handig om de muggen simpelweg buiten te houden. Ook een klamboe boven je bed vermindert het aantal steken aanzienlijk.

Bedekkende kleding

Het probleem is dat wanneer er het meeste muggen zijn, we vaak ook weinig kleding dragen door de warmte. Mocht je toch een groot slachtoffer zijn van muggenbeten, dan is het misschien een goed idee om wat meer kleding te dragen. Overdag is dit misschien niet zo’n goed idee, maar ’s nachts kun je beter gewoon een pyjama dragen. Wanneer je het lichaam afdekt met kleding kunnen de muggen er simpelweg niet bij.

Planten en kruiden

De eerste plant waar muggen niet van houden is lavendel. Je kan ook zakjes lavendel halen als je geen hele plant in je tuin wilt. Een bosje chrysanten schijnt ook tegen muggen te werken. Deze bloemen kan je mooi op tafel zetten. Wat ook goed werkt tegen muggen is knoflook, maar dit houdt ook mensen op afstand.

Beweeg niet teveel

Muggen komen af op zweet, beweging en lichaamswarmte. Als je dus veel sport en vervolgens niet doucht ben je een lekker hapje voor een mug. Om jezelf koel te houden kun je het beste een ventilator gebruiken, een ventilator helpt namelijk ook om muggen op afstand te houden.

Zo, nu kan je eindelijk wat doen tegen muggen! Met al deze tips tegen muggen moet het helemaal goed komen deze zomer!

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *