wat-te-doen-tegen-acne

De één heeft er totaal geen last van en de ander zit er helemaal onder: acne. Het lijkt erop dat de één gewoon geluk heeft en de ander dikke vette pech. Toch is er gelukkig iets wat je aan puistjes en acne kan doen. We hebben een lijstje voor je gemaakt wat kan helpen tegen acne.

Geen junkfood

Gezond en gevarieerd eten is natuurlijk altijd goed, ook al heb je geen last van acne. Heb je er wel last van, dan wil je al dat slechte eten nog liever laten staan. Het stimuleert namelijk de acne. Al dat vet en suiker maakt het alleen maar erger en kan je immuunsysteem verzwakken, wat de weerstand tegen puistjes verzwakt.

Minder zuivel

Steeds meer onderzoek ziet een verband tussen puistjes en zuivel. Zuivel kan de ontstekingsreactie waar je acne van krijgt veroorzaken. Ook zorgt het voor een grotere talgproductie, de oliesubstantie die je poriën verstopt.

Stop met roken

Acne is misschien wel de laatste reden waarom je zou moeten stoppen met roken, maar ik wilde het toch even vermelden. Heb je moeite met stoppen, lees dan eens het bekende boek van Allen Carr wat veel mensen helpt met stoppen.

Meer gezonde voedingstoffen

Nu je al dat junkfood hebt laten staan en minder zuivel bent gaan eten moet je dat natuurlijk met iets vervangen. Zorg dat je dit doet met vitaminen en andere gezonde voedingstoffen. Dit helpt tegen puistjes en heeft nog veel meer voordelen. Heb je moeite met het uitzoeken van gezonde voeding, dan kan je ook overwegen eens een supplement zoals multivitamine te kopen.

De anticonceptiepil

Een tip voor de vrouwen onder ons. Het nemen van de pil zorgt ervoor dat de hormonen in balans worden gebracht, wat helpt tegen jeugdpuistjes.

Minder make-up

Nog een tip voor de vrouwen. Alhoewel make-up natuurlijk een goede manier is om die puistjes te verbergen, werkt het niet echt mee aan het verminderen ervan. Sterker nog, veel make-up soorten lokken juist puistjes uit.

Rode bietensap

Het klinkt inderdaad een beetje raar, maar dit schijnt erg goed te zijn voor je huid. Dit komt door de hoge concentratie anti-oxidanten. Ook maakt het de lever schoon en verbetert nier- en blaasfuncties. Het kan dus geen kwaad eens een glaasje rode bietensap te proberen.

Meer bewegen

De laatste tip, maar zeker niet de minst belangrijke: meer bewegen. Dit is natuurlijk goed voor je hele lichaam, maar ook speciaal tegen puistjes. Het zweten reinigt je lichaam, dus ook je huid. Wat wel heel belangrijk is, is dat je na de tijd doucht of in ieder geval jezelf wast. Doe je dit niet, dan wordt het alleen maar erger.

 

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *