zelf-meubels-maken-niet-moeilijk

Hoe gaaf is het als je plaats kunt nemen op een tuinbank, die je zelf hebt gemaakt? Een uniek exemplaar die je helemaal op maat hebt gemaakt voor je eigen tuin. Het klinkt misschien moeilijk, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Tegenwoordig is zelf meubels maken een trend. Bouwmarkten en doe het zelf websites bieden hierbij steeds vaker een helpende hand!

Zelf meubels maken met hulp van bouwmarkten

Weet niet bang dat je bij het maken van meubels zelf aan de tekentafel moet gaan zitten. Diverse bouwmarkten hebben namelijk in veel gevallen gratis bouwtekeningen online staan. Deze kun je downloaden, uitprinten en bij de hand houden tijdens het bouwen. Je hebt niet alleen een mooi stappenplan: je ziet ook gelijk wat je in huis moet halen om te beginnen.

Op de bouwtekeningen staat vaak ook hoeveel hout je nodig hebt en welk type materiaal je het beste kunt gebruiken. Wel dien je uiteraard het juiste gereedschap in huis te hebben.

Wat voor meubels kun je allemaal zelf maken?

Eigenlijk kun je bijna elk soort meubel zelf maken. Echter is het ene meubelstuk makkelijker dan het andere. Met name steigerhouten meubels zijn in trek om zelf te maken. Stoelen met een stoffen zitting worden in veel mindere mate zelf gemaakt, omdat hier een lastiger proces aan vooraf gaat.

Bekijk hieronder een greep uit meubels die vaker zelf gemaakt worden:

  • Loungesets
  • Tuinbanken
  • Tuintafels
  • Eetkamertafels
  • Steigerhouten banken
  • Pallet tafels op wielen

Tip: bekijk ook video’s op YouTube om te zien hoe het maken van meubels er stap voor stap uit ziet. Handig en inspirerend!

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *