waarom haar extensions

Voor vele vrouwen is een Hollywood-kapsel met veel volume, highlights en een mooie lengte onmogelijk, tenzij je de natuur een beetje helpt natuurlijk. Door haarextensions te laten zetten, kan je het kapsel van je dromen creƫren: lang, voller haar met mooie opvallende accenten. Zo worden vele haarstijlen mogelijk die je op natuurlijke manier niet zomaar zou kunnen realiseren of die je vele jaren van geduld zouden kosten. Haarextensions zijn tegenwoordig goed betaalbaar, dus waarom zou je jezelf het plezier ontzeggen?

Soorten haarextensions

Haarextensions zijn ruim genomen verkrijgbaar in 2 soorten: als losse plukjes haar of als haar bevestigd op een band die kan verschillen in breedte. De losse bundeltjes moeten lok per lok vastgemaakt worden aan je eigen haar, maar het eindresultaat zier er vaak heel natuurlijk uit. Het bevestigen van stroken haarextensions gaat dan weer veel sneller. Haarextensions zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, kleuren en soorten. Ze kunnen steil of op verzoek krullend gemaakt worden. Als je wenst om de extensions langere tijd te dragen, kies dan zeker voor echt haar. Deze zien er beter en veel natuurlijker uit dan de synthetische variant. Extensions uit echt haar zijn ook veel makkelijker te kleuren zodat je deze mooi kan laten aansluiten bij je eigen haarkleur.

Bevestigingsmethodes extensions

De meest gekende bevestigingsmethode om de extensions vast te maken aan het haar is keratine bonding waarbij de lokken met keratinewax versmelt worden met je haar. Het voordeel van deze methode is dat de extensions tot wel drie maanden kunnen blijven zitten en je er weinig onderhoud aan hebt. Een andere bevestigingsmethode waarvoor je kan kiezen indien je dik en sterk haar hebt, is deze waarbij de haarextensions met naald en draad vastgenaaid worden aan je eigen haarlokken. Deze extensions kunnen veilig en zonder enige schade aan het haar verwijderd worden door de draadjes door te knippen. Een andere en veel snellere methode om de extensions vast te maken is deze met dubbelzijdige tape. De dubbelzijdige tape zal tot een maand houden, maar het is normaal dat deze tape na verloop van tijd zijn kracht zal verliezen. Indien je voor een avondje uit snel zelf extensions wil plaatsen, zijn de clip-in extensions de ideale oplossing.

Laat je bijstaan door een expert

Het plaatsen van extensions is een hele kunst op zich. De methode om de extensions te plaatsen kan ook verschillen per haartype. Bovendien is het ook zo dat het niet voor ieder haartype mogelijk is om haarextensions te plaatsen. Laat je daarom bijstaan door een ervaren kapper die je de juiste informatie en advies kan geven. Heb je bijvoorbeeld dun en breekbaar haar, dan zal je kapper je adviseren om te kiezen voor een zeer haarvriendelijke plaatsingsmethode die geschikt is voor je fragiele haar.

Speciale verzorging

Om je extensions zo lang mogelijk glad en zacht te houden, is het zeer belangrijk om een speciale verzorging te gebruiken. In tegenstelling tot je eigen haar, worden extensions niet beschermd en gevoed door je hoofdhuid. Als je normale shampoo en conditioner gaat gebruiken, dan zullen je extensions veel sneller uitdrogen, aangetast raken, waardoor deze vroegtijdig zouden kunnen loslaten. Verzorgingsproducten die speciaal voor extensions werden ontwikkeld, bevatten geen alcohol of fruitzuren en zijn daardoor een stuk milder.

 

Bron: Kapper Salon Spiegelbeeld Breda

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *