waarom-nederlanders-zoveel-koffie-drinken

Wij Nederlanders zijn de grootste koffiedrinkers van Europa. Koffie is niet meer weg te denken aan het straatbeeld in Nederland. We drinken het over, en het liefste altijd. In dit artikel vind je de redenen waarom Nederlanders zoveel koffiedrinken.

Geschiedenis

Om erachter te komen waarom Nederlanders zoveel koffie drinken moeten we een kleine duik in de geschiedenis nemen. Toen Nederland vele kruiden uit allerlei verre delen van deze wereld, werd er ook veel koffie geïmporteerd. De koffie beviel erg goed. Hierdoor begon Nederland steeds meer cacao te importeren, waardoor de prijzen van de koffie daalden. Hierdoor konden steeds meer Nederlanders gewent raken aan de koffie. De koffie is nooit meer verdwenen uit de systemen van ons Nederlanders.

Redenen

Er zijn een aantal redenen voor het populair blijven van de koffie. De grootste reden hiervoor is dat de cafeïne in de koffie verslavend werkt. De cafeïne geeft namelijk het gevoel van een kleine energieboost. Dit resulteert naar het feit dat we steeds terugkeren naar de koffie. De cafeïne zorgt er ook voor dat veel mensen koffie in de ochtend drinken. De cafeïne zorgt ervoor dat je ‘wakker’ wordt.

Een andere reden is dat de koffie in Nederland relatief goedkoop is. Ook is er een andere grote reden waarom Nederlanders zoveel koffiedrinken. Dit heeft te maken met de cao’s van velen. Hierin staat verwerkt dat er altijd gratis koffie aanwezig moet zijn op de werkplekken. Hierdoor drinken de Nederlanders natuurlijk nog meer, aangezien de koffie ook aanwezig is op de werkplek.

Toch is Nederland geen wereldkampioen. In sommige Aziatische landen, zoals India, wordt er nog meer koffie gedronken. De grootste reden hiervoor is dat de koffie hier enorm goedkoop is. Een andere reden is dat de werkdruk enorm hoog ligt in dit soort landen. De koffie geeft de werknemers betere prestaties.

Nederland zal de komende jaren nog steeds de koffiemarkt in Europa domineren. Ons maakt het niet uit of nou koffiecups, een dure cappuccino of een dolce gusto cups alternatief is. We blijven de koffie toch wel drinken.

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *