waarom-sporten-zo-belangrijk-voor-je-is

Sporten is voor de ene persoon een wekelijkse bezigheid en voor de andere een hele opgave om weer van de bank af te komen. Een half uur bewegen per dag is het minimum voor een gezond lichaam en meer is natuurlijk ook geen bezwaar. Ieder mens heeft beweging nodig en wil zich fit en energiek voelen. Vind jij het nou moeilijk om toch eindelijk te gaan sporten? Hieronder lees je nuttige informatie die je zo in beweging brengt.

Waarom is sporten zo gezond?

Verhoogt je stofwisseling

Door te sporten verhoog je de stofwisseling in je lichaam. Als je regelmatig sport, zal je lichaam meer calorieën verbruiken dan een lichaam dat niet vaak sport en dus niet fit is. Je verbrandt je vet en je creëert meer spiermassa. Omdat je door regelmatig te sporten je stofwisseling hoog houdt is een makkelijkere manier om je gewicht op peil te houden.

Houd je lichaam soepel

Tegenwoordig werken heel veel mensen op kantoor. De hele dag achter je bureau zitten, weinig beweging dus. Daarom is het goed om, vooral als je in deze sector zit, buiten je werk om veel te bewegen. Door yogaoefeningen te doen komen je spieren al losser. Daarnaast even een blokje om hardlopen en zo kan je je lichaam soepel houden. Tijdens het werken is het ook goed om ieder halfuur even je spieren weer los te maken, zo voorkom je klachten. Natuurlijk zorgt voldoende beweging er ook voor dat je conditie steeds beter wordt.

Je slaapt beter

Je komt thuis van je dag werken en je voelt je moe alleen je lichaam is dan nog lang niet moe. Tijdens het werken op bijvoorbeeld kantoor ben je erg mentaal bezig. Dit put je uit, maar dan op een andere manier. Als je gymdocent bent dan ben je juist fysiek bezig. Voor degenen die dus niet fysiek bezig zijn op een dag is het belangrijk om te gaan sporten. Je lichaam is fysiek nog niet moe en hierdoor slaap je dus slechter. Door te sporten wordt je lichaam moe, val je sneller in slaap en blijf je ook langer in diepe slaap.

Minder stress

Wanneer je veel stress ervaart is een sport zoals hardlopen de juiste oplossing. Door te sporten worden de stresshormonen in je lichaam verwijderd, hierdoor ben je niet meer zo gestrest als voor het sporten. Je hebt weer een frisse blik en kan weer de volgende dag goed beginnen.

Verbetert je humeur

Als het vaak somber weer is kan je dipjes krijgen in je humeur. Maar door te sporten kom je zo weer over je dip heen. Lichaamsbeweging stimuleert de aanmaak van het gelukshormoon in je hersenen. Na het sporten zal je een positief geluksgevoel ervaren wat je weer stimuleert om nog aleen keer te sporten.

Sociale contacten

Door te sporten in bijvoorbeeld een sportschool ontmoet je veel (nieuwe) mensen. Dit is een goede manier om met leuke mensen samen te sporten en in groepslessen elkaar ook te motiveren. Als je liever buiten sport zoals hardlopen kan je ook met een vriendin samen lopen.

Artikel door: GezondBlog!

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *