diëten-of-bewegen

Voer een willekeurige zoekopdracht uit in Google over iets dat te maken heeft met gezonde voeding, afvallen en of gezonder leven. Het zal je direct opvallen dat er veel websites zijn die hierover schrijven, het zal je ook opvallen dat er gigantisch veel producten en diensten zijn die je maar al te graag willen helpen met afvallen, diëten en of gezonder leven.

Laten we eerlijk zijn over de eerlijkheid van al deze websites en diensten. De meeste zijn lang niet zo oprecht als dat ze zich doen voorkomen. Dat maakt het niet makkelijker om eerlijke en betrouwbare informatie te vinden over een gezond leefpatroon.

Er wordt veel over geschreven en veel over gepraat maar wat is nu beter diëten of meer bewegen? Stel je wilt om wat voor reden dan ook afvallen. Welk pad bewandel je dan? Wat is voor jou de beste en snelste oplossing naar het resultaat? Laten we eens gaan kijken en onze mening hierover ventileren.

Diëten

Wat je moet weten en onthouden over een dieet, is dat het een hulpmiddel is. Iets dat je pas gebruikt op het moment dat er een probleem is waar je vanaf wilt. In feite wil je dit dus voorkomen, maar goed daar is het nu te laat voor en is een dieet een goede optie om af te vallen.

Het probleem met een dieet is dat het maar tijdelijk werkt. Vraag jezelf dit af: Stel je wilt 5 kilo afvallen, en gaat op een willekeurig dieet. na een of twee weken, afhankelijk van het dieet heb je je doel behaalt en ben je 5 kilo lichter. Missie geslaagd zou je zeggen toch?

Wat gebeurt er hierna? Het mag duidelijk zijn dat je dit dieet niet meer kan volgen. Want een dieet is op lange termijn ontzettend slecht voor je. Dus rest er niets anders dan in je oude eetgewoonten terug te stappen want niemand heeft je in de tussentijd uitgelegd hoe je nu gezonder en bewuster kunt eten om te voorkomen dat je last van overgewicht krijgt.

Snap je waar ik heen wil? Het bovenstaande resultaat geeft meteen antwoord op de vraag: Wat is beter: Diëten of meer bewegen?

Meer bewegen – Sporten

Sporten is goed voor je, niet alleen voor je gewicht en lichamelijke gezondheid. Maar ook voor de geestelijke gezondheid. Je valt af want je verbrand meer calorieën. Toch is ook sporten niet zo simpel als het lijkt want hier zit ook een ‘maar’ aan vast. Wanneer je meer gaat sporten is het belangrijk om ook met je voeding bezig te zijn. Gelukkig is het grote voordeel hiervan dat je veel meer leert en resultaat behaalt dan wanneer je een simpel en vaak duur dieet volgt.

Door je voedingspatroon aan te passen en meer te sporten creëer je een nieuwe gezondere leefstijl voor jezelf. Waarmee je bewuster wordt van voeding en hoe je lichaam functioneert. Op deze website staat een mooi artikel geschreven dat zeer de moeite waard is om even te lezen, over ‘Het dieet dat sporten heet’.

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *