blokarten

Blokarten

Bent u er ook aan toe om lekker uit te waaien en te spelen met de elementen? Blokarten is een geweldige en uitdagende activiteit die volop wordt uitgevoerd op het enorm brede strand van IJmuiden aan Zee, zie http://www.ijmuidenblokarten.nl/

 

Wat is blokarten

Blokarten is een vorm van landzeilen, echter is blokarten zo snel aan te leren dat het een groot succes is bij groepen vrijgezellen of bedrijfsuitjes. Bij blokarten krijgt u een kar met een zeil, een fietsstuur en een touw ofwel de schoot. Door het aantrekken van de schoot gaat de kart rijden en kunt u snelheden bereiken tot wel 60 km/u. Daar u dicht bij de grond zit voelt het echter nog veel sneller aan

 

Blokarten kan iedereen

Blokarten is door iedereen aan te leren mits u dit doet bij een kwalitatief hoogwaardige aanbieder zoals Eventmaker eventmaker.nl/blokarten. U krijgt een gedegen instructie en bent in staat om na 5 minuten al zelfstandig te rijden. Gedurende de clinic krijgt u tevens meer tips om het rijden te verbeteren en aan het eind van de activiteit bent u bijna professioneel zeiler :D.

 

Waar moet u op letten als u wilt blokarten

Voor blokarten is wind nodig, een harde ondergrond en een lichte zeilwagen van het A merk blokart. Let op dat u niet boekt bij aanbieders die niet met officiële blokarts rijden. Deze wagens zijn doorgaans zwaarder en bij zelf gefabriceerde karren kan een onderneming tevens de veiligheid niet garanderen en bent u dus niet verzekerd. Tevens zijn er karren op de markt die u met uw voeten moet besturen zoals een kitebuggy. Dit is wanneer u fanatiek bent al een uitdaging, maar voor grotere groepen vaak niet haalbaar en blijft de beleving achter.

 

Een harde ondergrond garandeert de minste weerstand, waardoor u dus harder kunt rijden. Daarbij is het ook van belang dat u een aardige afstand kunt rijden. Op smalle stranden zoals in Wijk aan Zee heeft u zeer beperkt ruimte, zeker bij een windrichting die niet pal uit zee komt.

 

Blokarten in IJmuiden voor de beste beleving

IJmuiden is the place to be als het gaat om blokarten! Een fantastisch breed strand dat ook met hoog water geschikt is om een grote afstand te rijden op een keiharde zandplaat. Bij een Noorder- of Zuiderwind kunt u rijden van de Zee tot aan het duin zonder dat u vast komt te zitten in het rulle zachte zand.

Voor bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten is het tevens van belang dat een geboekt evenement door kan gaan. In IJmuiden wordt gereden met A-merk blokarts en bent u dus altijd verzekerd dat u bij de minste windt al rijdt. Mocht de wind het geheel laten afweten dan biedt IJmuiden tevens uitkomst en kunnen activiteiten zoals RIB varen, powerkiten en Outdoor lasergamen een alternatief vormen dat minstens zo gaaf is. Een gegarandeerd geslaagd evenement dus.

Blokarten reserveren

Wilt u blokarten reserveren? Bekijk dan volgende websites:

blokarten.eu
blokarten.org
blokarten.net
blokartenstrandzeilen.nl
blokarten-ijmuiden.com

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *